måndag 12 mars 2007

- Första öppna mötet!

Under helgen besökte förbundsstyrelsen Linköping för sitt andra styrelsemöte. Vi hade en hundraprocentig närvaro – plus två! Det var ju nämligen första gången någonsin styrelsen öppnade sina stängda dörrar för LUF:s medlemmar att komma och höra diskussionen. DO för Östergötland Rebecca Bakszt och David Gotthold (som exempelvis är stolt revisor för Föreningen Liberal Ungdom Motala, F.L.U.M.) blev historiska när de lyssnade på debatten.
Mötets första dag präglades av diskussioner rörande två uttalanden på det socialpolitiska området, framför allt kring bristen på kuratorer och psykologer på Sveriges skolor. Dessutom diskuterades över tjugo motionsförslag till Folkpartiet Liberalernas landsmöte i september. Bland motionerna återfinns klassiker som namnbyte och krav på republik, men tyngdpunkten ligger på motioner om förändringar i rättspolitiken och en del andra, mer spetsiga motioner. När motionerna är färdiga lovar jag att göra mer reklam för dem, men jag tror LUF:s insats på landsmötet blir tung och bra i år. Lite olyckligt är det förstås att vi har en åsiktskongress mellan motionernas inlämnande och landsmötet – vem vet om vi håller med våra egna motioner då? ;o)


Mötet innehöll dessutom mycket mer, en rejäl etikdiskussion, möte med folkpartiet och Linköpings industri, diskussion kring de kommande kampanjerna och avrapportering av ledamöternas arbete. Ett bra och effektivt möte med god stämning, allt som allt, givetvis med en mysig schlagerkväll på lördagen (stackars, stackars Tommy!). Dessutom firades kanslichef Bergheden med allsång och bakelse på dan-före-födelsedan. Hur som helst: Linköping, 12 poäng.