måndag 9 juli 2007

Almedalen dag 2

Mona Sahlin partiledare för Socialdemokraterna, jungfrutalade i Almedalen, inte mycket nytt under solen. Däremot fortsatte den ganska billiga retoriken. Snyggt ingrepp var att plocka upp "ungdomsfrågan" och bjuda upp två unga socialdemokrater på scen. Spännade att se om Monas ungdomssatsning blir något konkret.

Marita Ulvskog partisekreterare Socialdemokraterna frågades ut och fortsatte sina konspirationsteorier om att näringslivet medvetet låtit bli viktiga satsningar under valåret 2006 för att alliansen skulle vinna. Hon fortsatte att ignorera möjligheten att företagen har något mer långsiktig planering än hon tror och att de kanske helt enkelt mår bättre av alliansens politik.Peter Eriksson språkrör Miljöpartiet och jag efter debatt om konsumentens ansvar gällande transportsektorn. Vi var lite oense om var ansvaret ligger och vilka politiska medel som skall användas men vi är vackra ihop på bild.Minialliansen seminarium om integration som valet 2010s "arbetsfråga" var välbesökt. Någon räknade till totalt 240 personer.


Europeiska socialfonden som i Sverige jobbar under den gamla folkpartistiska rubriken "bryt utanförskapet" annordnade föredrag om hanteringen av flyktingar från Irak. Föredragarna var intressanta även om de kunde fått mer tid. Paneldebatten borde ha hettat till mer. Roligast var helt klart den livliga paus underhållningen.Engagerad Växjöpolisen Jansson berättade om problemen med illegal alkoholföräljning till minderåriga. IOGT-NTO annordande.

Intressant integritetdebatt ordnad av föreningen Ordfront, inledde Almedalen dag 2.