torsdag 20 september 2007

6-9 september. Folkpartiets Landsmöte

Under helgen, och precis efter min födelsedag, hade partiet landsmöte. Ett bra sådant för LUF - den kompletterande psykiatrirapport som vi lade fram mottogs väl och gav bra diskussion, och ungefär tre fjärdedelar bifölls. Dessutom avslutades landsmötet helt lysande med att ett enhälligt landsmöte, efter att partistyrelsen jämkat sig, biföll mitt yrkande om att partiet skall verka för att göma flyktingbarn ska få gå i skola i Sverige. Inte dåligt, när det är skolministerns parti som tycker det!

Votering: Den första voteringen. Återigen beslutade landsmötet att hela partinamnet skulle användas - "Liberalerna" får inte kapas bort. Rafflande debatt.

Lars höll sitt sista tal och blev ordentligt - och i flera omgångar - avtackad.

EU-ministern blev vald till partiets vice ordförande.

Peter Giesecke, ordförande Liberala Studenter, var upp och slog ett slag för högskolan...

F.d. LUF-ombudsmannen Isabel Sommerfeld visade vart karriären är på väg nu med ett asbra sångframträdande.

Birgitta Ohlsson är givetvis uppe i talarstolen fler gånger med kraftiga argument.

Helene Odenjung blev vald till andre vice ordförande. Tyckte hon att Fp-landsmötet var roligare än LUF-kongressen?

Det var många duktiga luffare uppe i talarstolen som också satt ombud. Här är Patrik Björklund från Dalarna...

Paula Röttorp är egentligen inte luffare längre men betraktas så av oss. Mest för att vi vill sola oss i lite av hennes briljans.

Majed Safaee, förste vice ordförande LUF...

Carl B Hamilton var medförfattaren på en motion som rört upp känslor och skapat mediastormar: Att partiet skulle förändra sin biståndspolitik, gå ifrån enprocentsmålet och förändra inriktning till att även kunna använda biståndet till militära insatser. Det blev en het debatt - men utgången var klar redan från början. Partiets biståndspolitik ligger fast.

...Fredrik Malm, förre LUF-basen, var också uppe och härjade i talarstolen.

Alliansens partiledare besökte landsmötet och frågades ut i vänskaplighet. Jan tog sin plats i kretsen och verkade trivas.

Här sitter det nya partipresidiet och öppnar nya styrelsens första möte. Partisekreterare Ullenhag är ännu inte vald och får egentligen inte närvara och gömmer sig därför konsekvent i sin portfölj.