torsdag 23 augusti 2007

Liberala ungdomsförbundets kongress 2007. 8-12 augusti, Munkebäksgymnasiet, Göteborg

Kongressen inleddes med en förkongress för nya medlemmar och en kampanj på torsdagen för att uppmärksamma unga hemlösa. Här har vi två av stjärnorna i kampanjen som samlade in flest namnunderskrifter på naminsamlingen. Gå in på luf.se och skriv på du också!


FS-ledamot Johnny Foglander började efter ett tags seriöst kampanjande experimentera med olika boendemetoder.

Kampanjen för att uppmärksamma problemet med unga hemlösa hade en seriös namninsamling och ett seriöst flygblad - men gatuteatern, som gick ut på att försöka bygga sig ett hem för natten av kartonger skänkta av ICA, var mest för att dra till sig uppmärksamhet. LUFfarna mot hemlöshet hade en hel del problem.


Det händer att förbundsstyrelsen jämkar sig. Om än tveksamt.

Förbundstyrelsen måste vara vaken dygnet runt för att kunna försvara sina svar, stötta kollegorna och kunna jämka sig med bra förslag från ombuden. Så här mysigt blir det då, mellan Lars-Johan och Isak, vid fyratiden på morgonen.

Lars Leijonkungen Leijonborg talade för LUF-kongressen för sista gången som Fp-ledare. Passande nog var det i exakt samma sal som han, tio år tidigare, höll sitt allra första LUF-kongresstal som partiordförande.

Väst-ordföranden Samuel Kaufman: Som ledare ska man göra allt man begär av andra. Diskning är det optimala offret - som dessutom ger ursäkt att använda den här stilen."


Tidningen NU - med flera LUF-medlemmar i redaktionen.

Att vara ombud är mycket uttröttande. Karl Axelsson håller ett vakande öga på sin Uppsaladelegation.

Caroline Lundström, avgående FS-ledamot, alltid lika söt - även när hon talar onani som högskoleämne klockan fyra på natten.

Martin Kurz gjorde visit på LUF-kongressen - med nästa LUF-generation på axlarna.

Så här glad är valberedaren Karl Rydå när han blir omvald.

En stukad EU-minister tillsammans med Liberala Studenters Anna. Cissi var som vanligt toppen - speciellt i den ordentliga frågestunden efteråt.

Jan Björklund körde fritt från talarstolen och pratade både ideologi och praktik. Fick flera stående ovationer och övertygade även de luffare som varit lite tveksamma om att ungdomsförbundets kandidat till Fp-ledare är en prima kille.